Advocaten

Als pensioenspecialist en financieel planner werken wij samen met diverse advocaten. Wij maken regelmatig de volgende echtscheidingsberekeningen:

  • Verevening van pensioenen. Dit betreft de verdeling van de tijdens de huwelijkse periode of periode van samenwoning of geregistreerd partnerschap opgebouwde pensioenen. Het resultaat van de berekening is een voorwaardelijk ouderdomspensioen en eventueel een bijzonder partnerpensioen
  • Conversie na verevening. Het verevende pensioen wordt omgezet in een zelfstandig recht op pensioen voor de ex-echtgeno(o)t(e).
  • Verrekening volgens het arrest Boon / Van Loon. Hierbij wordt de totale waarde van het pensioen op descheidingsdatum berekend en verdeeld tussen de beide partners

Naast echtscheidingsberekeningen maken wij ook pensioenschadeberekeningen voor werknemers die in een arbeidsconflict situatie zijn beland. Ook treden we op als deskundige bij rechtszaken omtrent pensioen en echtscheiding. Wil je meer weten over de voordelen van een mogelijke samenwerking met ons kantoor en wil je nader met ons kennismaken? Neem dan contact met ons op.