ZZP-er, DGA

Ben je ondernemer, ZZP-er, DGA? Dan wil je natuurlijk vooral ondernemen, je ‘ding doen’. 
Maar zaken als je boekhouding en belastingen vereisen ook je aandacht. Evenals het maken van keuzes wat betreft je ondernemingsvorm en je voorzieningen voor arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen. Allemaal belangrijke keuzes waarbij je goed advies kunt gebruiken. FB Adrem helpt je graag bij het maken van jouw keuzes.

Wil je vrijblijvend kennismaken?
FB Adrem kijkt met je mee, in de achteruitkijkspiegel maar vooral vooruit!

De achteruitkijkspiegel:
  • Boekhouding, jaarrekening.
  • Belastingaangifte en belastingadvies.

Financiële analyse, de blik vooruit:

  • Welke ondernemingsvorm past het beste bij je plannen: ZZP, eenmanszaak, vof of BV?
  • Trouwen, samenwonen, echtscheiding, …?
  • Hypotheek: aflossen of niet? Je kind helpen met de aankoop van een woning?
  • Arbeidsongeschiktheid, ziekte, overlijden, …?
  • Sparen, beleggen vermogensopbouw, hoe maak je meer rendement, zonder  meer risico te lopen?
  • (Eerder) stoppen met werken, (eerder) met pensioen, hoe kun je dat regelen?
  • Waar heb je recht op, is het genoeg en wat kun je doen met FOR, Oudedagverplichting?
  • Erven, schenken, …?

Heb jij een concrete vraag of wil je graag meer weten? Neem dan contact op.
Een vrijblijvend gesprek?

Boekhouden, jaarrekening en belastingaangifte

Met je boekhouding, jaarrekening en belastingaangifte kijk je eigenlijk in de achteruitkijkspiegel. 
Het goed administreren, regelen van de BTW-aangifte, controle van je administratie en opmaken jaarrekening. En natuurlijk het regelen van je belastingaangifte. Belangrijk, maar het heeft betrekking op een jaar dat achter je ligt. 

Daarbij is het fijn als er een expert met je meekijkt. Met FB Adrem heb je een adviseur, om te sparren, voor advies, BTW-controle of gewoon de bevestiging dat je het goed doet en meer begrip van je cijfers. Wij zorgen dat je zo snel mogelijk na afloop van het jaar inzicht hebt. FB Adrem kan je hele boekhouding verzorgen of een deel ervan. We maken je jaarrekening en verzorgen de belastingaangifte. We maken duidelijke afspraken wie wat doet. En we spreken natuurlijk een helder tarief af. 

Financiële analyse, de blik vooruit
Maar belangrijker is om ook zicht te hebben op de toekomst. Vooruit kijken en de juiste koers bepalen. Waar nodig gemaakte keuzes bijstellen. Bij FB Adrem doen we dat op basis van een financiële analyse.

Mogelijk heb je, naast een pensioen opgebouwd in loondienst, al een reserve (FOR) opgebouwd in je onderneming, of in je BV, een pensioen in eigen beheer of Oudedagsverplichting (ODV). Wellicht heb je daarnaast ook nog lijfrente opgebouwd. Of je staat nog aan het begin of midden in je ondernemerscarriere en moet je nog keuzes maken.

Met een financiële analyse krijg je zicht op je toekomst, een totaal inzicht van al je financiële zaken en daarbij benoemen we ook de nodige aandachtspunten. Alle aspecten zoals inkomen, verzekeringen, spaarrekeningen, hypotheek, belastingen, notarisakten, pensioen etc. komen aan bod en worden zo nodig besproken. Maar ook de gevolgen van overlijden, arbeidsongeschiktheid en andere risico’s die van invloed kunnen zijn op je financiële situatie en positie.

De analyse levert nieuwe inzichten op én helpt enorm bij het maken van keuzes. Keuzes die we zo goed mogelijk laten aansluiten bij je persoonlijke situatie.

Je krijgt een doorlopend inzicht in je financiële fitness en mogelijkheden met ‘Mijn Geldzaken’, het online dashboard dat we samen gebruiken bij onze gesprekken. 

Met FB Adrem heb je altijd je eigen financiële coach bij de hand, die helpt je de vinger aan de pols te houden en bij te sturen waar nodig. Maar jíj́ staat aan het roer en bepaalt wat er gebeurt. 

Heb jij een concrete vraag of wil je graag meer weten?
 Neem dan contact op.

Wil je vrijblijvend kennismaken?