Jouw positie in beeld brengen

In de loop der jaren heb je te maken gehad met diverse aanbieders van financiële producten voor het afsluiten van bijvoorbeeld: hypotheken, beleggingen, uiteenlopende verzekeringen, leningen, lijfrentes en pensioen. Verschillende aanbieders, met alleen ook een eigen belang, waarbij je toen der tijd een passend product hebt afgesloten. Maar past dat nu allemaal nog wel bij je huidige situatie? Of verlangt je huidige positie verandering?En wat betekent alle (negatieve) berichtgeving omtrent pensioen en sparen eigenlijk voor jouw situatie?

Het leven overkomt je
Naast de zaken waar je invloed op kunt uitoefenen zijn er ook genoeg zaken waar je geen vat op hebt. Ingrijpende veranderingen door bijvoorbeeld echtscheiding, ziekte of zelfs overlijden van je partner of naasten. Of door het verlies van je baan, arbeidsongeschiktheid of een andere bepalende verandering met als gevolg minder inkomen. Dit kan je net als iedereen overkomen en heeft dan direct invloed op je financiële situatie en conditie. Je moet je natuurlijk bewust zijn van deze risico’s, zodat je ze kunt meewegen en inpassen in je financiële situatie en plannen.

Dit is waar je staat
Iemand inschakelen om gedetailleerd naar jouw situatie te kijken is voor sommigen een hele stap, maar voor anderen ook weer niet. Voor FB Adrem is het belangrijk dat je het juiste gevoel hebt bij degene die je adviseert. Voordat we van start kunnen gaan plannen we altijd eerst een kennismakingsgesprek met intake in (bij voorkeur samen met je eventuele partner). In een gesprek van circa 1,5 uur inventariseer ik de globale situatie en kan ik al snel inschatten op welk gebied ik concreet iets voor jou/jullie kan betekenen. Dit gesprek is vrijblijvend, kosteloos en is het belangrijk om te komen tot de beoogde klik en een gezamenlijk startpunt.Elke situatie is net even anders. Wij kunnen op basis van de specifieke situatie en behoeften tijdens de intake precies inschatten wat de kosten zullen zijn. Bijna altijd is het startpunt een financiële analyse. Bij deze analyse brengen we samen alles gedegen in kaart: inkomen, uitgaven, vermogen en wensen voor de toekomst. Ook toetsen we de afgesloten financiële producten en brengen precies in kaart waar je staat met je pensioenopbouw. We brengen daarnaast ook de verschillende kansen en risico´s in kaart. Samen stippelen we vervolgens een route uit voor de korte en lange termijn.

Kijken naar de toekomst
Al je gegevens plaatsen we voor je in een financieel dashboard. Daarop heb je direct inzicht in het resultaat. Wanneer we in kaart hebben waar je staat kunnen we specifieke wensen inbrengen en doorberekenen. Zoals: Moet ik mijn hypotheek (extra) aflossen? Of niet? Is eerder stoppen met werken een wens? Wil je je kinderen later op een bepaalde manier achterlaten? Of heb je andere specifieke ideeën over hoe je wilt leven als je met pensioen bent? Samen bespreken we alle wensen en brengen we de financiële consequenties en haalbaarheid voor je in beeld, waarop je weloverwogen je keuzes kunt baseren.Wanneer de route is uitgestippeld kunnen we je begeleiden in de uitvoering van het advies. We kennen de wegen binnen de financiële wereld goed en zijn altijd op de hoogte van de actuele condities. Op basis van de keuzes kunnen we je waar nodig in contact brengen met aanbieders van financiële producten. Aanbieders die net als ik op een transparante wijze hun diensten aanbieden en daarmee jouw belang dienen.

Wil je het zelf doen?
Wil je zelfstandig aan de slag met de financiële analyse? Dat kan natuurlijk ook. We kunnen je toegang geven tot een professionele online tool waarmee je zelf je financiële situatie duidelijk in kaart kunt brengen. Zo weet je waar je staat en kun je zelf een plan maken voor de toekomst. Deze tool kun je bij iedere financiële verandering direct actualiseren en laat dan direct zien van de gevolgen zijn. De kosten hiervoor bedragen € 225,- per jaar. Hierbij is gebruik van een telefonische helpdesk voor korte vragen inbegrepen. Roept je gemaakte analyse vragen op of heb je deskundig advies nodig? Dan kun je natuurlijk contact opnemen met financieel adviseur Herman Deijk. Samen bekijken we je situatie en vraagstuk. Je krijgt van ons geen algemene antwoorden, maar laten je direct zien wat de gevolgen zijn van een financiële beslissing voor je persoonlijke situatie. Uiteraard schatten we vooraf de kosten in zodat je precies weet waar je aan toe bent. Geen financiële verrassingen, daar houden we zelf ook niet van!