Vermogensopbouw: sparen / beleggen

Mensen hebben in toenemende mate behoefte aan stabiele vermogensopbouw met een stukje persoonlijke begeleiding. Dit komt door steeds meer persoonlijke wensen richting het pensioen, de extreem lage rente, maar ook door het gebrek aan tijd en kennis over beleggen. Bij FB Adrem vinden wij dat een persoonlijke begeleiding een beter rendement oplevert. Als je financieel adviseur leren we graag je persoonlijke situatie en motieven kennen, want dat zorgt ervoor dat we volledig vanuit jouw belang kunnen meedenken.

Hoe vermogen opbouwen?
Wil je beginnen met vermogen opbouwen of juist verder bouwen? Sparen of beleggen hebben beide voor- en nadelen. De spaarrekening is door de huidige lage rente vaak verliesgevend, helemaal als je ook inflatie en belasting meeneemt. Dan verliest je geld aan waarde. Daarom is beleggen in de meeste gevallen interessanter. Maar waar moet je precies over nadenken?

Bepaal je stip op de horizon
Eigenlijk is vermogen opbouwen met beleggen alleen geschikt als je geld langere tijd kunt missen. Wat is je stip op de horizon, hoeveel leg je (steeds) in en hoeveel rendement is nodig om je doel te behalen? Wij helpen je om heldere en haalbare doelen te stellen. Daarbij houden we bij de beleggingskeuze natuurlijk rekening met de mate waarin je bereid bent om risico te nemen. We gaan in gesprek over hoe je wilt beleggen. En of je zelfstandig de beleggingsbeslissingen wilt nemen of hier toch professionele vermogensbeheerder voor in de arm neemt?

Maak gebruik van belastingvoordelen
In sommige gevallen kan de belastingdienst bijdragen aan jouw vermogensopbouw. Denk bijvoorbeeld aan de opbouw van extra vermogen voor je pensioen of via groen beleggen. Er zijn namelijk groenfondsen in Nederland waarbij je over de inleg geen vermogensbelasting hoeft te betalen en daarbovenop ook een heffingskorting krijgt.

Beleggen met kleinere bedragen
Je hebt niet meteen veel geld nodig om te starten met beleggen. Juist met een maandelijkse inleg kun je ongemerkt een mooi vermogen opbouwen. Ook heeft dit nog twee voordelen t.o.v. een eenmalig groot bedrag inleggen. Door elke maand iets in te leggen spreid je het risico door de tijd heen en dat geeft rust. Je stapt in op verschillende momenten of de beurs nou stijgt of daalt. Je hoeft je daardoor minder bezig te houden met gebeurtenissen op de financiële markten. Beurzen kunnen soms in korte tijd heel hard dalen. Het belangrijkste is dat je niet vanuit angst of emotie gaat handelen, want dat is geen goede raadgever.

Wil jij eens van gedachten wisselen over hoe jij je vermogen kunt opbouwen of verder kunt laten groeien? Neem vrijblijvend contact met ons op!