Bedrijfsovername en opvolging

Je hebt een mooi bedrijf opgebouwd. Maar er komt een tijd dat je je bedrijf met een gerust hart wilt kunnen doorgeven aan een opvolger. Dat is natuurlijk niet zomaar wat en er zijn verschillende scenario’s mogelijk voor de bedrijfsovername. Is er (al) een kandidaat-opvolger? Is er iemand vanuit de familie, een bekende of een concurrent die openstaat voor een strategische overname? En is je bedrijf al verkoopklaar? Bedrijfsoverdracht is geen momentopname, het is een proces. Dat gaat niet in een paar maanden, maar verlangt meer tijd en voorbereiding.

FB Adrem begeleidt ondernemers in een aantal stappen naar het moment, waarop het bedrijf het beste kan worden overdragen. Daar komt bij, dat we niet alleen naar het bedrijf kijken, maar ook naar de ondernemer zelf. Waar wordt de ondernemer gelukkig van en wat is er financieel nodig om na de overdracht van de onderneming financieel onbezorgd te kunnen leven. Zo combineren we zakelelijke en persoonlijke belangen en kijken we verder naar de financiële toekomst.


Overnamefinanciering

De overname van een bedrijf vraagt om een financiering. Belangrijk is om de overeenkomst tot koop of verkoop (de deal) goed af te ronden met een daadwerkelijke transactie. Je wilt niet dat een overname, waaraan lang gewerkt is door beide partijen, niet doorgaat omdat de financiering niet voor elkaar is. Het is van cruciaal belang dat er geen losse eindjes zijn. We begeleiden het overnameproces zelf en organiseren naar wens parallel de financiering van de transactie. Daarbij maken we gebruik van ervaren financieringsspecialisten en een sterk netwerk met banken, financiële instellingen en investeerders om altijd de passende financieringsoplossing te vinden. De kennis en inzichten die we opdoen gedurende het begeleidingsproces gebruiken we om ook het optimale financieringspakket te vinden. We adviseren en verzorgen ook de financiering voor bedrijven waar wij niet zelf de overname begeleiden.

Plannen om een bedrijf te verkopen of kopen? Op zoek naar een vertrouwenspersoon die de overname kan begeleiden waarbij jouw belang centraal staat? Hulp en ondersteuning nodig bij een bedrijfsfinanciering? Neem met deze en andere overnamevragen contact op voor een oriënterend adviesgesprek.